vinarstvi

Oliviers&Co

Zpět na seznam vinařství

Olivové oleje značky Oliviers&Co přišly na svět díky skupině fotografů, cestujících za krajinami, lidmi a zážitky po olivových hájích Středomoří. Chutě olejů, které přitom objevili, jim svou různorodostí připomněly svět vína – a odtud byl už jen krůček k výběru těch nejlepších olejů, nazývaných „Grands Crus“ podobně jako nejkvalitnější vína.

Stejně jako víno, každý olej je jiný v závislosti na místě původu, použité odrůdě (nebo odrůdách) oliv a péči pěstitelů. Stejně jako víno, každý olej se svou chutí a texturou hodí na jiné použití. Cílem Oliviers&Co je tuto diverzitu v maximální možné míře zachovat – proto nemísí dohromady oleje z různých míst. Právě naopak, každý rok vrchní ochutnávač Eric Verdier degustuje stovky olejů z celého Středomoří, aby nakonec vybral jen pár desítek nejkvalitnějších producentů a jejich nejvydařenějších šarží, někdy o objemu pouhých 600 litrů. Jsou to extrapanenské olivové oleje pocházející z vymezených hájů a ručně sklizených oliv v optimální (ne)zralosti, pečlivě vytříděných a lisovaných výhradně mechanicky při nízké teplotě. Jen takový olej se může dostat na váš stůl v tmavé skleněné láhvi s korkovou zátkou a designově čistou etiketou O&CO.

Oliviers&Co. spojuje své francouzské kořeny se středomořskou ambicí, a to jak v sortimentu olejů, tak delikates. Tapenády, sušená rajčata či provensálské bylinky doplňuje řada Créations des chefs - originální recepty vytvořené ve spolupráci s vyhlášenými michelinskými šéfkuchaři z Francie i celého Středomoří: třeba tapenáda z tuňáka, oliv a artyčoků Géralda Passédata, originální hořcice s hruškami a žampiony slavného Alaina Passarda (3* restaurace Arpege) nebo luxusní verze majonézy s kapary a konfitovaným citronem od benátského šéfkuchaře Renata Piccolotta.

Výsledkem touhy zprostředkovat tuto středomořskou pestrost a joie de vivre je přes osmdesát obchodů ve Francii i ve světě. První českou vlaštovkou je Olivier&Co koutek v naší  vinotéce na Starém Městě, kde najdete klasické i ochucené oleje, octy, lanýžové produkty, koření, delikatesy k aperitivu… Všechny tyto lahůdky je možné libovolně nakombinovat to dárkových balíčků v elegantních značkových krabičkách Oliviers&Co., což z nich činí ideální gurmetský dárek pro všechny příležitosti – od narozenin vašich blízkých po poděkování obchodním partnerům.