Nový Champagne dům v naší nabídce - přivítejte Domaine Chapuy, Grand Cru Blanc de Blancs á Oger!

Zpět na seznam novinek

Přinášíme Vám v české premiéře špičkové Champagne Grand Cru Blanc de Blancs, vybrané pro jeho skvělý poměr kvality a ceny!

Domaine Chapuy je rodinné vinařství sídlící v Grand Cru vesnici Oger, s jejíž historií je rodina těsně spjatá – jejich předek byl jedním z prvních starostů po Francouzské revoluci. Pěstování révy má v rodině více než stoletou tradici, od roku 1952 podnik hrdě nese rodinné jméno, které v současnosti představuje již třetí generace, sestry Aurore (starost o vinice a sklep) a Elodie (obchodní stránka). Byla to právě Elodie, která s námi oficiálně uvedla svá jiskřivá Blanc de Blancs na český trh! O dojmy ze setkání s Elodie a především degustace jejich vín se už stihl podělit dlouholetý wineblogger a známý milovník bublin Jižní svah - více si můžete přečíst na jeho stránkách.

Vesnice Oger je jedním z pouhých šesti Grand Cru v podoblasti Cote des Blancs, která – jak naznačuje i její název - se těší ideálním podmínkám pro pěstování Chardonnay. Rodina Chapuy se na svých 5ha vlastních Grand Cru vinic (dále jim patří ještě 3 hektary v okolí Epernay) na tuto noblesní odrůdu také zaměřuje. Výsledkem jsou špičková Champagne 100% Blanc des Blancs, 100% Grand Cru, 100% Domaine - jak říkají samy sestry Chapuy, „kvalita velké značky za přátelskou cenu Champagne de proprietaire“! Bližší informace o přátelských cenách i charakteru vín najdete tady v našem e-shopu, neváhejte se tedy  pro nadcházející sváteční sezonu rozmazlit noblesou a svěžestí značky Chapuy!

Zveřejněno 1.11.2013